Williga Wille

Detta bildspel kräver JavaScript.

”Får inte hästen 40 poäng på utställningen, är den inte värd något.” Tyvärr resonerar många  uppfödare på det viset. Den inställningen vill domaren Kurt Larsson ändra på.

-Även hästar som hamnar i klass 1 är jättefina. Jag har själv sådana hemma, förklarade han för uppfödare, som inte lyckades komma upp till den magiska 40-gränsen på söndagens utställning.  

Härligt med en domare som ger kritik på ett positivt sätt. Vår Wille (Fix William e Valdo) , som tillfälligt lämnat sommarbetet och kompisen Cumaro, för sin första utställning fick fina 39 poäng. Med tanke på hur mycket otur denna ponny haft under sina två första levnadsår är vi mer än nöjda. Anna Eliasson, som visade honom med bravur,  fick fram en 9-mässig trav. ”Lätt, vägvinnande med utmärkt mekanik och påskjut.” Rolig läsning, det ska villigt erkännas. Dock  hade vår Wille varit samma goa ponny även utan detta fina betyg.

Bra initiativ av Viskadalens ridklubb att ordna utställning för alla raser. Ardenner, varmblodstravare, nf-ponnyer, welshar – här fanns det mesta. Ett utmärkt tillfälle att få sin häst bedömd utan att behöva åka långt. 

Wille träffade en jämnårig kompis från förra årets sommarbete. Nina Gustavsson lät visa sin connemara Just Cezar For You e Coosheen Finnbarr, en 40 poängare. I denna klass (tvååriga hingstar och valacker) gick även en knabstrupskorsning, en welshhingst (klassvinnaren)  samt familjen Bånghälls nya Krusse-ponny, Poseidon, en welsh cob e Cippyn Red Crusader).

-Vi hittade honom på Blocket, förklarade mamma Sofia,  som också äger Ronja Rövardotter,  ett svart sto efter samma hingst som vann ungponnychampionatet i hoppning både som 5- och 6-åring. Ronja är jämngammal med vår Winston. Så nu har även Wille en Krusse-kompis på nära håll i samma åldersklass. /Aina

Annonser

2 tankar om “Williga Wille

  1. Skönt att Wille är på banan igen efter sommarens tråkiga kastration. Tack Anna för dagens visning.
    Att få en häst med 40 poäng och över är alltid lika roligt men det har egentligen ingen betydelse. Huvudsaken de är trevliga att rida och snälla att sköta om./Hillevi

  2. Det var så lite så, han är ju så väluppfostrad och snäll. Lite mindre spänningar så blir skritten bättre, då blir det 40 p 🙂
    /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s