Det var ett tag sedan

Vad händer vid frukostbordet? När jag öppnar det senaste numret av Ridsport, möts jag av en härlig bild på en vindrufsig Annika, vår äldsta dotter.  I varje nummer presenteras en av tidningens medarbetare och nu var det Annikas tur.

Inne i tidningen möts jag av hennes bilder på härliga ekipage från det stora dressyrmeetinget i Jönköping. Ja, vi var där. Vi har flaxat runt lite överallt, hemma och borta. Haft många gäster här i Varberg, inte minst Ebba och Sara inklusive Fix Mary och Fridolf. Vi har träffat gamla vänner på annan ort. Det har sannerligen varit fullt ös några veckor. Där har ni anledningen till vår frånvaro i dagboken.

Vad ska vi skriva om, frågade jag Annika. Skriv om Ebbas födelsedag! Mitt i allt fyllde Ebba 17 år.  Vi firade henne på plats och inte som för två år sedan. Då var vi (tre generationer Team Fix) på ponny-EM i Malmö och firade 15-årsdagen i efterhand. Som publik, tro inget annat om oss. Ett av många härliga minnen från Ebbas födelsedagar.

Den här gången smygstartade firandet med kräftskiva på lördagskvällen, kräftor fångade i Flian, tror den heter så, ån som rinner ut i Hornborjasjön. Rätta mej om jag har fel! Presenterna, då? Ingen tjuvstart där. Det höll lillasyster Sara styvt på. Alltså. På söndagsmorgonen, prick klockan åtta, tågade vi alla, sju personer, uppför trappan in i till en sovande? Ebba, skrålande ”Ja, må hon leva”.  Inte oväntat hade alla presenterna någon koppling till födelsedagsbarnets passion för hästar, namnskylt till Marys box, ridbyxor, lindor, bilder på ponnyerna (gissa från vem).

Efter en lång frukost var det dags för Annika och mej att dra vidare till Jönköping medan morfar och Sven-Arne åkte hem till Varberg. Om ni tror att Sätunafolket slog sig till ro, när gästerna lämnat, har ni fel. Nu skulle det bakas inför det fortsatta födelsedagsfirandet tillsammans med farmor Valborg och pappa Johans moster Britta. Mamma Hillevi har utlovat en bild på den fantastiska tårtan, som Ebba dekorerade. /AINA

Läs om Paulindas seger på Ridsports webb
Läs om ponnyerna i Jönköping på Ridsports webb

Annonser

3 thoughts on “Det var ett tag sedan

  1. Bröderna Grus (Kristians smeknamn på sina söner) hade precis hoppat upp i sin pappas famn, lyckliga över att äntligen få rå om honom. Jag tror inte de var medvetna om fotografen.
    PS. Ebbas tårta ser maffig ut men lördagens köpetårta var stilig (och smarrig), den också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s