Ingen flaggdag (än) men grattis Estelle

Jag är nattuggla av födsel och ohejdad vana, skulle jag tro. Lättja och bristande självdisciplin har ytterligare bidragit till lakansskräcken (Hillevis benämning på mina sena nattvanor).

Natten som gick lyssnade jag på några nattpratare i P4 medan jag diskade det sista efter middag, sockerkaksbak och kvällsmat. Programledarna yrade om att hissa flaggan på grund av dagens namn men konstaterade att än är inte 15 augusti officiell flaggdag. Då vaknade jag till. Estelle och Stella har namnsdag. Tänkte ändå skriva om det här lilla underverket, som varken bits eller sparkas. Nu har hon även slutat dia. Nej, inte prinsessan med samma namn som vår ettåring utan Team Fix Estelle eller Stella som Ebba kallar henne. Stella låter rart, så vem vet, vi andra kanske hänger på Ebbas smeknamn.

Ja, det är knappt så att man vill tala om det, men det har liksom inte fungerat att skilja av Estelle från hennes mamma förrän för någon vecka sedan. Efter sommarbete på Marila gård tillsammans med halvblodsstoet Fame och hennes årsföl Fleetwood har Bonnie flyttat hem till oss, medan Estelle stannade kvar för att lära sig vara utan mamma. De första dagarna gnäggade Bonnie hjärtskärande efter sin dotter. Lite vemodigt att lyssna till eftersom Estelle är vårt 22-åriga ridponnystos sista föl. 

Estelle gillade förstås inte heller skilsmässan men nu har även hon accepterat faktum. Hon trivs med Fleetwood och hans mamma, saknade dem högljutt när hon lämnades i stallet medan mor och son åkte iväg på söndagens fölvisning. Till skillnad mot ett år äldre Estelle är Fleetwood redan en mogen kille, som uppför sig väl även i offentliga sammanhang. Team Fix säger grattis till vår Stella på namnsdagen och grattis till att du äntligen lämnat småbarnsstadiet. Välkommen hem till mamma Bonnie och oss, när det är dags./Aina   

Annonser

3 thoughts on “Ingen flaggdag (än) men grattis Estelle

  1. Estelle är så rar så hon blir nog kvar här ett tag 😘
    I natt ska hon sova inne för det ska bli regn. Vi måste ju behandla henne som den prinsessa hon är.

    • Ja, det är nog bra för alla parter om Estelle kan vara kvar ett tag till hos er. Skönt att veta att du (och sällskapet i hagen) tycker hon är rar. Kanske hon kan bli Snälla Stella./Aina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s