Surrigt och snurrigt

Andraplacering för Allianslaget Vartofta-Falbygden. Glada tjejer; Ebba Lagerstrand, Fanny Norling, Sara Silberg och Ebba Silberg. Foto: Lousie Norling

I vanliga fall när Ebba och Sara tävlar tittar jag ideligen på klockan, springer mellan köket och datorn. Ska jag våga klicka fram Equipe? Har resultatet kommit? Men i söndags tappade jag kollen. Det har inte hänt förut.

Det finns en förklaring. Alla pratglada besökare på årets pumpamarknad i Kuragården. Gamla vänner och nya vänner. Och Amerikaklockan hemma på vinden. På Annikas bild från ett besök hos biodlaren Inga-Karin hade jag sett en klocka med ett likadant motiv, en bikupa. Hon berättade att det uret hade hon köpt av en granne till oss. Ett märkligt sammanträffande. När Inga-Karin dök upp i söndags bestämde jag mig för att åka hem och hämta klockan på vinden. Vi ville båda veta om det verkligen fanns två klockor med samma udda motiv. Ett segelfartyg eller ett vackert landskap men en bikupa – det var väl inte den bild som prydde väggen i var mans hem?

När jag svänger in på vägen mot vårt hus ser jag Bonnie beta i hagen. -Oj, tänker jag. -Det är en timme sedan Sara och Ebba red. Jag rusar in, inte upp på vinden utan till datorn. Det har gått jättebra för Sara och Fridolf, en andraplats, och halvskapligt för Ebba och Winston. Laget, en kombination mellan Falbygdens hästsportförening och Vartofta, blev tvåa.  Hämtar klockan, dammar av den värsta smutsen efter den sekellånga vistelsen på vinden, åker tillbaka, lägger ifrån mig klockan på ett bord och ringer Hillevi för att gratulera till lagets andraplats. Det surrar av röster omkring mig. Jag lyckas uppfatta att Ebba vann individuellt men Sara då, som låg mycket bättre till. Jo, hon hamnade utanför placering. Snurrigt värre. De två kategori B-ekipagen presterade bättre än de större ponnyerna denna gång. I vanliga fall brukar det vara tvärtom.

Till saken hör att Winston var på bushumör. Det kostade men poängen räckte ändå till vinst. Han var glad, konstaterade lagledande Hillevi som förklaring till buset. Och alla fyra lagryttarna var förstås också glada över de blå rosetterna från Nygårds RS. Omgång 2 i division II går i Tranemo om två veckor. Och jo, de två Amerikauren med bikupemotiv är identiska men vårt är tyvärr ganska skruttigt./Aina

Annonser

En tanke på “Surrigt och snurrigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s