Nu gick jag bet

Ingen tackar väl nej till en fika? I synnerhet inte om den är gratis med tillhörande ljummen kanelbulle. Men jag gick bet. Och tur var det.

Varbergs Ridklubb har firat 50-årsjubileum i dagarna två. På lördagseftermiddagen slank Annika och jag iväg till Mästarnas mästare i hoppning. Det var där publiken bjöds på kaffe och bullar. Tack! Tävlingen blev knappast oväntat en familjeuppgörelse mellan VRK- ryttare med efternamnet Ingvarsson. Mindre väntat (eller kanske inte i vår jämlika sport) att storasyster Maria och Cilly 63 vann över Robin och plockade hem den prestigefyllda segern. (Robin red dock inte sin SM-vinnare, hästen sparas inför nästa helg, Stockholms internationella i Friends Arena.) Mitt i smeten befann sig syskonens pappa, Per Johansson, klubbens allt-i-allo, som sparat sin nya lilla baby som slutkläm på jubileumsföreställning. Babyn är ingen mindre än Fredrik Perssons fyrspannsekipage. där Per numera tjänstgör som groom.  Fredrik bjöd på en hissnande smakprov inför tävlingen i Friends och Per visade att han minsann hänger med i svängarna.

Min tanke var att lura med en travintresserad närstående på en liten utflykt till Varbergs Ridklubb på tidig söndagsförmiddag, då Fredrik skulle köra sitt fyrspann igen. -Näe, det blir nog regn och kaffe kan jag dricka hemma, fick jag till svar. Hur ofta får man se ett fyrspannsekipage, som varit med på EM, live, tänkte jag, och åkte till VRK.  Gratisfikat uteblev, så tur var att min närstående stannade hemma, för annars hade jag fått äta upp den bullen många gånger om. Det var väldigt glest på publikplats. Vet inte om bortfallet berodde på en extra festlig jubileumsfest eller att hästfolket har egna fyrbenta, som behöver pysslas extra mycket under helgen. En av få på läktaren var Karin Sjunnesson med dottern Elsa. Så roligt att få en pratstund med Karin som red våra hästar, och helst Hillevis Pålle, för ganska många år sedan.

Vill bara tillägga: Fyrspannen imponerar, så mycket arbete och träning innan spannet hänger ihop och samverkar. När får vi i denna jämlika sport se en kvinna köra fyrspann på den här nivån? Kvinnor är ju bra på att hålla många bollar i luften. Så varför inte?/Aina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s