Det gick vägen

Någon som undrade varför Hillevi till varje pris ville hämta Sara helskinnad från slalombacken i söndags? Hon hade sina rutiga och randiga skäl. Den här helgen var det dags för Sara och Fridolf att kassera in drömvinsten, träningen för Marina Mattsson.

Trion från Sätuna vid Hornborgasjön startade tidigt i fredags morse. På stallplan utanför Hannell Dressage söder om Falkenberg förbyttes Saras förväntan mot fjärilar i magen. Ni vet den där känslan inför första dagen på jobbet. Skulle hon våga traska in i det fina stallet med sin lilla ponny, blanda sig med proffsryttare och hästskötare. Och inte ville heller denna tolvåring som snart fyller tretton, ha mamma hängandes i hasorna hela dagen.

Någon anledning till Saras oro fanns inte. Alla visade att hon var välkommen. När Hillevi hämtade hem sin dotter framåt kvällningen för att sova över hos mormor och morfar kände hon sig som en i gänget hos Hannells. Vad Fridolf tyckte om att övernatta hos sina tillfälliga stallkompisar, alla flera storlekar större än Wille, Winston och Kalle i stallet där hemma, vet vi inte. -Har jag hamnat på Hotell Hilton, tänkte han kanske.

Lördagens träningspass började tidigt. Klockan ringde före sex för att Hillevi och Sara skulle hinna äta frukost innan de åkte iväg. Moster Annika hade fått löfte om komma ner och ta bilder och mormor hängde med. Vi vet att Fridolf är en ponny med mycket egen vilja. Framåt, framåt, framåt. Det är det som gäller. Alltid. Att aldrig ge upp. Det har Sara tidigt lärt sig den hårda vägen. Med Marinas uthållighet och uppmuntran har hon kommit ännu en bit längre på den vägen.

Det var en trött men nöjd och lycklig ponnyryttare som åkte hem på lördagseftermiddagen till storasyster Ebba, som ville veta allt om träningen för Marina. Sara hälsar och säger tack till Dressage Power, Marina Matsson och övriga gänget hos Hannell Dressage. Tack också till vardagstränaren Anneli Borg och vädrets makter för att det här äventyret gick vägen utan snö eller halka. /Aina.

Annonser

1 thought on “Det gick vägen

  1. På väg hem till Västra Götaland mellanlandade Fridolf i Bonnies box hemma i vårt stall utanför Varberg. På vita tavlan på motsatt sida skrev Sara i somras ”Fridolf är bäst”. Ingen vågar radera. Fridolf, du är bäst! I dina bästa stunder./Aina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s