Bara disken kvar

När gästerna har åkt och man står där med extra många tallrikar, glas och kastruller som ska diskas. Hur roligt är det? Mycket roligt, svarar jag och menar allvar.

Tänker på helgen när Hillevi, Sara och Fridolf var här. Visserligen en kort visit, knappt ett dygn, men så mycket vi hann med förutom Saras och Fridolfs två träningspass för Marina Mattsson. Julgransplundring, alltså ett litet släktkalas med gottepåsar men granen fick stå kvar några dagar till, plus sopplunch före resan hem till Sätuna. Ja, sen återstod disken. Då gottade jag mig åt minnet av hur roligt vi hade tillsammans.

Matlagning, disk och stallet hör till de dagliga sysslorna. Härom morgonen upptäckte jag att Estelles vattenhink var i stort behov av diskning.  Vår tvååring hade uträttat sitt behov i hinken.  Det räknas knappast som gott bordsskick men jag diskar många gånger hellre en bajshink än upplever motsatsen. Vad det innebär är alla hästägares mardröm. Tro mig! Att mocka och diska hör till livets glädjeämnen.

Nu till något dagsaktuellt. Nyheten att populäraste svenska pojknamnet under 2017 var William råkar sammanfalla med prins Williams besök i Sverige. Tänker förstås på vår Fix William, fuxen som för tio år sedan fick samma namn som den då rödhåriga brittiska prinsen.  Varje sommar glänser vår Wille som en ny kopparpeng när han har fällt sin vinterpäls. På den kungliga hjässan däremot saknas det tidigare röda hårsvallet helt. Som det kan bli. /Aina

PS: Nu kan man även läsa om Saras träningshelg för Marina Mattsson i Falköpings Tidning DS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s