Fredag = städdag, eller?

Helt renstädat är det inte i stallgången trots att Aina bedyrar att hon sopat.

Att städa varje fredag är liksom inte min melodi. Jag städar när lusten faller på. Eller när behovet är stort. Som i dag. Då var det rent nödvändigt att städa.

Hört talas om grekiska guden Herkules, han som blev beordrad att uträtta 12 underverk? Inför det femte underverket befallde kungen honom att städa ett smutsigt stall, som aldrig tidigare mockats ut. Herkules gjorde det lätt för sig. Han ledde in två floder i stallet och simsalabim åkte all skiten ut. Inte lika smidigt gick det när jag städade, men vi tillämpade samma metod, Herkules och jag.

Häromnatten hade vi 8 minusgrader. Vattenledningen i stallet frös. Det händer några gånger varje vinter.  Då hämtar vi varmvatten i pannrummet till hästarna. Lite bökigt är det även om det funkar. I morse var det bara någon minusgrad. Tänkte att vattnet kanske hade tinat under natten. Mycket riktigt, det kom några droppar ur kranen, som jag lät stå öppen medan jag tog ut Bonnie och Estelle. Resten kan ni nog räkna ut. Jag lämnade stallet utan att stänga kranen.

-Har du öppnat kranen i stallet?  Maken som gått ut på eftermiddagen för att lägga in ved i värmepannan hörde att det susade i rören. -Jaa, kved jag, och tänkte på höet. ”Nu är det plaskblött och inte finns det mer hö att få tag i.” Raskt på med gummistövlarna och jag traskade ut till stallet beredd på det värsta. Det kunde varit värre, mycket värre. Vatten i stallgången men såväl hästarnas boxar som hölagret hade klarat sig. Fram med piasavakvasten, jag sopade och sopade för att få ut vattnet. Det skulle inte förvåna mej om jag har träningsvärk i armarna i morgon. I varje fall blev stallgången mer välskurad än vårt ganska oskurade köksgolv denna fredag./Aina.

I lördags funkade vattnet. men det är ett minne blott vid det här laget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s