Drömma kan man alltid

Önskedrömmar, dagdrömmar, sanndrömmar, vaniljdrömmar, mardrömmar…. Tänk vad många drömmar det finns. Jag drömmer inte så ofta men det händer. Håll i er!

Det är säkert minst 30 år sedan jag satt på en hästrygg. Ändå befann jag mig på en hopptävling med två hästar, Tessie och en avkomma till henne. Nej, det var inte Felicia utan en för mig okänd häst. Jag hade anmält mig till start på båda hästarna. Hur skulle jag ta mig ur denna knipa? Stryka oss, nej nej. Funderade på att be någon orädd ryttare rida. Eller kravla upp i sadeln och försöka hålla sig kvar. Här vaknade jag och jag drog en suck av lättnad. Det var en dröm. En mardröm? Eller kanske en önskedröm?Varför salig Tessie, mormorsmor till Team Fix tävlingsponnyer, dök upp i drömmen har jag ingen förklaring till. Och dessutom på en hopptävling.

Hur som helst. Medger att det varit klent med aktiviteten i dagboken här länge nu,men det beror inte på att vi ägnar åt oss dagdrömmar. Snarare full fart hela tiden med studentexamen i helgen. Äldsta barnbarnet Karl, Ebbas och Saras kusin, slutade gymnasiet och det gjorde även vår biodlarkompis Tor. Sätunafamiljen kom till utsläppet i fredags eftermiddag och åkte hem igen lördag förmiddag. Pappa Johan hann plasta ensilaget innan kvällen och övriga familjen badade ponnyer inför söndagens lagtävling. Ingen önskedröm för laget från Falbygdens hästsportförening resultatmässigt. Men en eloge för att laget trots motgångar genomförde serien med enbart tre ekipage.

I går kväll läste jag ett klokt inlägg på Facebook apropå en häst som knappast uppförde sig som en drömpålle i SM-finalen på Strömsholm. ”Alla tävlingar har sin vinst även om man inte står på pallen.” Man samlar på sig erfarenhet inför framtiden av det som gick mindre bra och kan glädja sig åt det som fungerade. Det tror jag, som inte ens kom till start i drömmen.  Om inte annat kan man passa på att umgås och fika med sina tävlingskompisar./Aina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s