Blandad kompott

När min mormor hyrde ut till sommargäster från Borås flyttade den bofasta familjen till källaren. Hemma hos oss är källaren inget hälsosamt alternativ. Hellre skulle jag sova under bar himmel.

Under den gånga helgen hade vi fem nattgäster från Västra Götaland. Ingen behövde sova i källaren. För gästande tvåbenta (barn och barnbarn) utan stora anspråk finns det  utrymme inomhus. De fyrbenta gästerna inkvarterades i stallet medan Bonnie och Estelle tillbringade två nätter utomhus. Jag vet. Hästar i allmänhet är ute dygnet runt under den ljusa årstiden. Nu är det så att vi bor vid en starkt trafikerad väg. Då känns stallet som tryggare än hagen. Det verkade förstås som Bonnie och Estelle fick smak för det nattliga utelivet. Jag fick böna och be länge innan de behagade komma, när jag skulle ta in dem i söndags kväll.

Helgvädret bjöd på sol och däremellan spridda skurar. Ganska idealiskt tävlingsväder jämfört hur det varit tidigare denna stekheta försommar. För tävlats har det under helgen, här och där. Ebba och Sara startade  Winston respektive Fridolf i nationella klasser i Båstad. Hur det gick har vi redan glömt. Men lärorikt var det.  För oss som vet hur lång vägen från ruta noll varit för de här två ponnyerna och deras ryttare  är det ett under se dem på en nationell tävlingsbana. Ett under lika stort som att det svenska landslaget tog sig till VM i fotboll. Överdriver jag? Nej, tror inte det.

Mellan varven i Båstad hann vi  kolla andra ekipage, både hopp- och dressyr. Lärorikt det också Grattis säger vi till vår lokala tränare i Varberg, Stefan Jansson, som vann en Intermediaire kür med  egna uppfödningen Locatelli. Grattis säger vi även till Ebbas och Saras tålmodiga hemmatränare, Annelie Borgh, tvåa i Intermediaire II i Vansbro med Royal Salute.  En häst som gjort sig känd för gott uppförande även utanför tävlingsbanan, https://www.hippson.se/hippson-tv/hasten-som-kissar-mitt-i-prick.htm.

På Olsegårdens RK:s tävlingar red  Anna Olofsson hem blågula rosetten i Lätt C med Cumaro e RP Capriole medan dottern Evelina fixade gul rosett med Kiraya e RP Veronas Bo-Gi. Alltid roligt när det går bra för Fix Felicias ättlingar./Aina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s