Grönt är skönt

 

Ibland duggar de tätt. Nej, inte de just nu efterlängtade regnskurarna utan roliga firartillfällen. Vet knappt var jag ska börja. Hela juni har varit en firarmånad med kulmen under den gångna veckan.

Råkar man dessutom som Annika fylla år på midsommardagen, då blir det kalas för familjen. Extra roligt att Hillevi och Sara landade lagom till grillfesten i Kuragården. Som extra grädde på den superläckra jordgubbstårtan kungjorde Avelsföreningen Svensk Ridponny samma dag att Valdo RP 150  uppfyllde kriterierna för Elithingst. Och vem stod i stallet hemma hos oss i Varberg som tillfällig gäst om inte Fix Williams, vår Valdoavkomma, tillsammans med Saras Fridde. Wille är först och främst en gudomligt snäll ponny men han har nog faktiskt bidragit till någon av Valdos elitppoäng. Som treåring var han näst bästa hopponny på championatet. Att han senare i livet mest tävlats i dressyr är en annan historia.

Hillevi åkte hem till Sätuna redan förra söndagen men Sara stannade kvar med sina ponnyer. Hon och Annika hade ett nära mål i sikte – grönt kort. Annika som handledare.  Sara som fyllde 13 år  i februari är nu gammal nog att stå på egna ben som tävlingsryttare ryttare och kan inte längre förlita sig på mammas gröna kort, ridsportens körkort. Den här veckan har det pluggats tävlingsreglemente inför examen i torsdags för vår halländska ridsportkonsulent  Karin Nylander. Sara klarade provet galant, alla rätt. Allt annat än just alla rätt hade varit ett nederlag för handledaren och eleven av en speciell orsak. Storasyster Ebba klarade provet felfritt.

Denna viktiga händelse firades med delikat lunch på Joels Brygga i Träslövsläge. Då hade Hillevi anlänt för att hämta hem sin yngsta dotter. En rolig poäng i sammanhanget är att Stina Ekman, restaurangens delägare, var Hillevi hopptränare en gång i världen.

Sara och Hillevi på Joels brygga efter avklarat grönt kort.

För att fortsatta på firartemat hann Annika åka och gratulera sin och syskonens enda kusin Madelaine som fyllde 40 år samma dag. Däremot missade vi att säga grattis i förväg till ett annat av torsdagens födelsedagsbarn, Anne Albertsson.  Sara tränade sin ponnyer i onsdags på dressyrbanan hemma hos Anne  på Marila gård. Och igår? Ja, då var det kalas igen. Karl, Ebbas och Saras kusin, fyllde 19 år i tisdags men firade på fredagen.

Grönt är skönt. Det tycker våra hästar också. Nu vill vi ha regn. Så blir vi och de ännu gladare./Aina.

Willes pappa Valdo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s