En som vill ta åt sig äran

Förra helgen vann Estelles papppa Cartier RP 164 SM-guld med Kelly Nilsson i sadeln. Både Aina och Estelle är omåttligt stolta över honom.

Kan man inte få vara lite kaxig nån gång? Jag menar.  Helt fel hade jag ju inte.

Nu ska ni få höra. -Den här gången kan ju morsan få välja hingst, tyckte Hillevi och Annika efter beslutet om att det var dags för Bonnie med ett sjätte föl. Jag antog utmaningen. Mitt val föll  på Cartier RP 164 hos stall Phem. En bidragande orsak var att Alexandra Börjesson och ridponnyhingsten placerat sig i medelsvår dressyr bland ridhästar. Ännu mer övertygad blev jag när jag upptäckte Cartiers släktskap med EM-vinnaren Derano Gold. I söndags var det ”min” hingsts tur av vinna SM-guld tillsammans med Kelly Nilsson. Vår lilla Estelles pappa är en kung. Så nu förstår ni varför jag är lite mallig.

Än så länge är Estelle en oprövad tvååring. Vi kan bara hoppas att även hon är en vinnare. Först måste hon lära sig att åka transport. Annika och Sven-Arne tränade  henne på den punkten i fredags kväll och snart är hon förhoppningsvis mogen för den första åkturen utan morsan. Snäll och social är hon i alla fall. Hälsar på alla som går förbi hagen. En hund i grannskapet vägrar nästan att passera om Estelle av någon anledning inte är ute i just den hagen och den dagliga ” pratstunden” uteblir.

Själva är vi besvikna över att det utlovade regnet uteblir. Ettriga flygfän plågar hästarna i den utökade gräshagen och häromdagen flyttade vi dem till den helt nertorkade stallhagen. I brist på gräs serverar vi våra hästar lövruskor. Trädgårdens lönnar är otroligt fertila, skjuter skott i mängd. Så det är bara att ge sig ut på en morgonrunda med sekatören. /Aina

Estelle tuggar i sig lönn som skall var en bra föda såhär i torktider enligt artikel i senaste Tidningen Ridsport

För att spara på hö får hästarna så långt som möjligt äta alternativa födor, och lönn finns det gott om hemma hos oss,

Annonser

2 thoughts on “En som vill ta åt sig äran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s