Plötsligt händer det

Visserligen vann jag fem trisslotter i Göteborgs-Postens söndagskorsord men någon mer vinst blev det inte. Alltså ingen Triss-vinst. Däremot har även vi i Varberg äntligen fått regn – 25 mm visade regnmätaren i söndags.  Det var en högvinst efter denna extremt regnfattiga sommar. Och nu har vi fått ytterligare påspädning.

Morfar och jag gjorde en längre utflykt till Västmanland i förra veckan. Vi mellanlandade i Sätuna både på dit- och hemvägen. Ett viktigt delmål var att i efterskott fira Ebba som fyllde 18 den 6 augusti. Även vi fick smaka den supergoda chokladtårtan som Sara bakat till storasysters födelsedag.

På hemvägen var det dags för nästa stora happening, Saras första seger med Wille i dressyr (Lätt C) hos 50-årsjubilerande Grevagårdens Ryttarförening i Skövde. När Saras sista år som kategori B-ryttare går mot sitt slut blir det Wille som efterträder Fridolf. Plötsligt händer det, ja. Bättre kan inte nästa start (Lätt B) beskrivas. Sara och Wille avverkade halva programmet utan några missöden när någon förbipasserande plötsligt fäller upp ett paraply. Tro mig. Willes krumsprång och att Sara lyckades hålla sig kvar i sadeln kommer att bli ett lika bestående minne från denna tävling som den ståtliga jubileumsrosetten för vinsten i Lätt C. Efteråt fikade vi tillsammans med kompisen Moa Sandberg och hennes familj. Moa vann Lätt B med sitt nyförvärv Vattudalens Triton. Ett glatt gäng som firade två vinnare, båda från Falbygdens Hästsportförening.

Nu är vi hemma i Varberg igen, hemma med halmen. Under vår bortavaro bärgades det halm, småbalar som hamnade ovanpå de höbalar som Annika tidigare i sommar lyckats köpa loss hos vår leverantör. Tack för  halmen, alla ni som hjälptes åt, Tommy, Karl, Gustav och Sven-Arne.Vad mer har vi gjort? Jo, Annika har lagat och målat staket och så har vi i Jonstaka Ridklubb genomfört den årliga dressyrtävlingen. Plötsligt händer det något. /Aina

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s