Nu vänder vi blad

 

Att fylla 50 är ingen vanlig födelsedag. Hur många med ett antal år på nacken minns vad de gjorde på sin 14-årsdag eller när de fyllde 33? På 50-årsdagen däremot åker folk utomlands eller hittar på något minnesvärt hemmavid.

I förra inlägget gratulerade vi Hillevi och i en kommentar berättade hon själv om sin dag. Resten av veckan åt hon  tårta varje dag och i lördags var det dags för  finalen, festen i Kavlåsstugan nära Falköpings museum. Den sista bofasta i denna stuga var en diktare och lite av hans anda präglade festen. Gästerna delades in olika grupper. Min grupp fick med Anna-Karin Sandberg vid pennan ihop ett tal på rim, som handlade om Hillevi från hennes ankomst till världen till nutid via första äventyret till häst och besöket på akuten med bruten arm. En annan grupp med Birgitta Ek i spetsen  skrev en dikt om festföremålet. Några gäster band en grönskande bukett (nej inte ens grönkål saknades i denna komposition).  Yngsta gänget inklusive morfar sjöng en specialkomponerad visa. (Misstänker att grannarna Jan och Stina hade ett finger med där liksom i övrigt också.)  God mat, god stämning, ni förstår att det här blev en kväll att minnas. -Har vi gjort oss förtjänta av detta? Jag fick frågan av morfar. Ja, det kan man undra.

Nu är det vardag igen med mörkare kvällar. Ingen fest i sikte på ett tag. Team Fix i Sätuna håller i gång med träning och allt annat som hör hästlivet till. Här har Annika med hjälp av SA utökat gräshagen. Jaya och jag krattar ekollon. Försöket att släppa Bonnie och Estelle i hagen vid vägen fick vi avbryta när de fyrbenta visade mer intresse för nerblåsta ollon än det gröna gräset, som spirar efter sommarens torka. Visst känns det som vi har vänt blad, nu när även Hillevi firat sin dag. Det hindrar inte att vi bläddrar tillbaka då och då och gläds över de extra festliga tillfällena i livet./Aina

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s