Hört talas om Rut?

Det har ni förstås inte, hört talas om Rut. Av en bestämd anledning  har den här damen hållit sig lite i skymundan. Sedan i måndags är det fritt fram för Rut.

-Vad gör ni? frågade jag när jag ringde  i söndags. -Vi övningskör, vi är i Varnhem, svarade Hillevi som satt som passagerare med Ebba vid ratten. Vi pratade om lite av varje men inte ett ord om vad som väntade dagen därpå. I måndags kom ett pm från en stolt och glad mamma. Ebba hade klarat sitt körkort.

Det gick snabbt och lätt. Övningskörning till och från sommarjobbet på Skara Sommarland gjorde sitt till plus en körskola med klokt upplägg. Och kanske, nej alldeles säkert, har Winston och de andra ponnyerna medverkat till att Ebba snabbt hittade rätt bakom ratten. Vi pratade faktiskt om det i somras, Ebba och jag. Att köra bil är lite som att rida. En ryttare, som lärt sig koordinera skänklar och händer och som dessutom tänker framåt, har mycket gratis som bilförare.

Rut har varit pappa Johans moster Brittas bil, avställd sedan några år tillbaka, i väntan på att Ebba skulle fylla 18 år. Lagom till födelsedagen 6 augusti  bogserades födelsedagspresenten hem till köksdörren i Sätuna. Där har Rut stått utom synhåll för andra än  familjen tills nu. Återstår besiktning innan Ebba kan ge sig ut på premiärturen med Rut. Namnet var givet – med både R och U på registringsskylten. Lycka till, Ebba och ta det lugnt med Rut../Aina.

Ebba och Winston

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s