Mitt bästa häng

Här hänger Aina en stund varje morgon

När jag var barn, det är några år sedan,  var ordet ”hänga” laddat med en negativ innebörd.Varför har du inte hängt upp kappan? Typ. Eller något ännu hemskare. Något som man helst inte talade om utom möjligen i kyrkan på långfredagen.

Idag är det hur självklart som helst att hänga med sina kompisar. Måste erkänna att där hänger jag inte med. Mitt bästa ”häng¤ är när jag en solig morgon lutande över grinden till hagen betraktar hästarna som jag nyss släppt ut från stallet.  Gillar även uttrycket ”hänga i”. Gångbart i så många sammanhang. Inte minst för ryttare. Läser om stjärnryttaren Rodrigo Pessoa i senaste Ridsport. Han hävdar att talang är en farlig tillgång. ”Hårt arbete i många timmar är enda vägen till framgång – och att ha roligt medan man gör det.”

Pessoa vet nog inget om livet med hästar i ett vintrigt Sverige. Inte så roligt då. Men hänga i, det är vad som gäller även kalla, mörka vinterkvällar.  Bästa tiden är nu, ljusa mornar och  kvällar, lagom varmt och inga bromsar som plågar vännerna i hagen. Vad som saknas är lite regn, nej en rejäl rotblöta. Hoppas, hoppas. Folk och fä, alla är vi beroende av samklang i naturen, av värme och väta i lagom portioner./Aina

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s