Nu flyger vi

Livet är som berg- och dalbanan på Liseberg. Det går upp och det går ner. Ibland killar det extra mycket i magen.

Trots att regnet öste ner började vår uppåtgående trend faktiskt på Kristi Flygardag. Jonstaka Ridklubb, den lilla lokala ridklubben där Annika och jag är aktiva, arrangerade sin årliga dressyrtävling i torsdags på Olsegårdens anläggning i Tvååker. Vi brukar ha tur med vädret, det vill säga sol och lagom varmt. Dock inte den här gången. Vi behövde inte vattna banan. Det skötte han där uppe. Ryttarna höll god min  ”det är lika för alla”. I varje fall de som köpte kaffe i väntan på prisutdelningen.  De andra lastade sina hästar illa kvickt och pyste hem. Dyblöta funktionärer måste däremot stanna kvar tills sista startande lämnat banan. Slutord. En väl genomförd tävling med fler starter än vad vi vågade hoppas på.

På lördagen fick Annika och jag ett oväntat meddelande från Hillevi. Ebba och Winston  låg bra till hos en av tre domare  i en nationell FEI-klass. Och vi som inte ens visste att de tävlande.  Ingen placering men känslan av att den här gången gick det rätt väg, den betyder mycket. Samtidigt avslöjade Hillevi att Ebba tänkte starta Wille i Lätt A:1P på söndagen före lagtävlingen med ryttare från Falköping och Hjo. Ebba och Wille på tävlingsbanan – det var ett tag sedan. Nu började det killa i magen. Konstaterade att ekipaget ledde innan vi åkte till Nicolaijs konfirmation i Lindbergs kyrka. ”Vill veta”, skrev jag i meddelandet till Hillevi. Smög upp telefonen i kyrkbänken. Tack och lov för villiga Wille. Några timmar senare kunde  Ebba  som ledare för laget fira ännu en seger. Läs mer på Falköpingsortens HSF hemsida

Denna söndag kunde vi även glädjas åt placeringar för Jonstakas ryttare i ponnydressyren på Olsegården och att JRK:s lag,  det första sedan många år tillbaka, utvecklats och samlat värdefulla erfarenheter inför kommande äventyr på dressyrbanan. Hemma i Sätuna klättrade Sara upp red en barbackatur på Winston. Tävlingar i all ära men livet med hästar består till största delen av gemenskap med de fyrfota vännerna på hemmaplan./Aina.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s