En vanlig tisdagskväll

En sån karamell! På en tisdagskväll dessutom. Team Fix segrare. Den sensationen suger vi länge på.

Ringde Hillevi framåt kvällningen i tisdags. Jag ville bara prata lite. -Vi är ute och åker en sväng, Ebba och jag. Jaha, tänkte jag. Mor och dotter på en shopping tur till Skövde eller Falköping. Så var det inget mer med det tills jag hörde: -Ser du någon skylt där står Linköping? -Sa du Linköping? Och det kallar du en liten sväng, skrek jag. Då kröp det fram. Tävlingsresa. En tisdagskväll. Sånt händer sommartid. I trailern fanns både Wille och Winston. Anmälda till start i samma klass LA:1P, läste jag när jag efter avslutat samtal letat fram tävlingen hos Heda Ridklubb i Equipe.

Något senare skickar Hillevi en gemensam ledtråd till Annika och mormor. Förutom de individuella starterna ställer Team Fix upp i en lagtävling med Ebba som ensam lagryttare på två ponnyer, dessutom i en svårare klass än sina två lagkonkurrenter. För min del varvade jag Allsång på Skansen med täta sittningar framför  datorn. -Varför dröjer Willes resultat? (Ebba startade honom först av alla i klassen.) Har det hänt något? Långt om länge tickade resultatlistan på Equipe igång. Ebba och Wille i ledning. Men ni vet ju. Aldrig ropa hej förrän sista medtävlaren är i mål. Nu var det bara Ebba och Winston kvar. Skulle hon lyckas hålla det lilla kvicksilvret på mattan. Jodå. Tvåa slagen av lillebror med några hundradels procent. Som grädde på moset lagseger till Team Fix. En sån kväll går hemresan lätt. Någon gång efter midnatt svängde mamma in på gårdsplan hemma i Sätuna och några timmar senare åkte Ebba till tillfälliga sommarjobbet hos Charkman i Skara.

Så himla roligt med denna fullträff för Ebba som om några dagar lämnar sina ponnyer hemma för äventyr i stora världen. Så roligt för mamma Hillevi, den ständiga chauffören. Så roligt för lillasyster  Sara, som emellanåt rider Wille och Winston på hemmaplan och som denna tisdagskväll höll stenkoll på Equipe med täta rapporter till pappa Johan.  Vi alla i Team Fix gläds med Ebba./AINA

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s