Frågor och svar

Två förvånade ponnyer.

Vad är det som händer i vår hage? Mary och Estelle glömde bort att äta av ren förvåning.  Då ska ni veta att våra ponnyer går i hagar vid en starkt trafikerad väg. De är vana vid starka ljud och konstiga fordon.

Den som frågar får oftast ett svar. I förra dagboksinlägget beskrev jag hur svårt det är att skilja mellan Mary och Estelle, två bruna nästan identiska ponnyer. Svårt? Det var ju lätt som en plätt. Vår vän Kerstin Collin, Kerstin på Olsegården, kollade tydligen bilden på Lisa tillsammans med Mary och Estelle extra noga. I en kommentar på Face-book  upplyste hon om manarna ligger på var sin sida.

Visst har du rätt, Kerstin! Marys man ligger på vänster sida och Estelles på höger. Hur ska man tolka detta faktum? Att Mary är republikan och Estelle monarkisten i Team Fix. Obs ett skämt från avdelningen ”vilda fantasier”. Ställde istället frågan till Ebba, proffset i Team Fix, som svarade så här. Hästen är ofta svagast i den sida där manen ligger. Någon som har en annan förklaring? Hör av er, så vi får rett ut de här med olikriktade manar.

Ebba har återvänt till sin praktikplats i dressyrstallet utanför Paris efter några dagar  hemma i Sätuna i samband med högskoleprovet. Då passade hon på att klippa Winston. Han var snäll, rapporterade hon. Då, ja. Skulle tro att Sara har en piggelin att rida nu.

Om ni liksom Mary och Estelle undrar över vem som bökat omkring i hagen, så kommer svaret här. En grävare förberedde vår bredbandsinstallation. Det gick varken ljud- eller spårlöst förbi.

Att vi glidit in i den mörka årstiden har väl inte undgått någon. På söndag blir det mörkt en timme tidigare på eftermiddagen.  Vill det sig väl slipper vi tidsomställningen nästa år. Och blir det som jag vill, får vi sommartid året om. /Aina

Bredband på G

1 thought on “Frågor och svar

  1. Ebba hann med o klippa Wille oxå, sedan red hon honom måndag o tisdag och hon tyckte han kändes fin vilket kändes bra eftersom jag har ridit honom hela hösten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s