Tio små ponnyhingstar

Motormarknad

Claudius RP 176 e.Constantin u. Carmelle ue.Casio

Det finns en deckare av Agatha Christie  som hette ”Tio små negerpojkar”. Den skrevs för drygt sjuttio år sedan. Boken är en riktig ”bestseller” och har sålts i över 100 miljoner ex världen över. Men eftersom namnet numera inte är PK ger Bonniers förlag ut boken sedan 2007 under namnet ”Och så var de bara en.”

Ungefär så är det med vår lilla hingstval i år. (Som tidigare sagt så skall jag inte bestämma denna gången. Men lite förslag får man man ju komma med:) Någon gång efter nyår fanns det en liten flock av intressanta kandidater. Typ ”Tio små ponnyhingstar”.

Först av dem att lämna arenan var stall Phems fina Claudius RP 176 som åkte till Tyskland för att verka i aveln. Roligt för uppfödaren och ägaren Ruth Börjesson. Men lite trist för oss. Claudius har Casio som morfar och det är en av Hillevis favoriter.

Hennes kriterier på årets val är att Mr Right är att han inte skall vara för stor (övervuxna ponnyer är inte kul.), och han skall ha god ridbarhet (tanken är att Ebba och Sara skall kunna sköta utbildningen när/om det blir dags.)

Nummer två som försvann var Elisabeth Nicholson och Maria Winbergs svarta skönhet Elphins Roquefort RP 174. Han är såld som sportponny. Så förhoppningsvis får vi i stället vila ögonen på honom på tävlingsbanorna framöver.

Ni som är lite nyfikna kan kika i de nya ägarnas blogg här är ett inlägg när de provrider ”Rocky”

Nu funderar vi på, vem är nummer tre att lämna arenan?
Eller så är vi kanske bara lite dumma, om en månad är bruksprov och då dyker det kanske upp fler intressanta kandidater./Annika

RoquefortRoquefort

Elphins Roquefort RP 174, e. Verona’s Gerswin RP 136, u.Mozzarella MW , ue. Donauwind

Lämna en kommentar