En ovanlig onsdag

Hej då vintern! Enligt almanackan är det vår, även om vintern
varade en dag längre i år. Normalt skulle vi ju vinkat iväg februari redan i onsdags (28 februari)..

En ovanlig onsdag? Eller en vanlig? Det är frågan. Fix Estelle, vår åttaåring, betraktas nu som en vuxen ponny. I onsdags åkte Hillevi och Ebba med vår yngsta till Axevalla Hästcentrum för slutmätning. I en ponnys unga liv är just mätningen en viktig procedur, som sker i närvaro av två godkända mätmän och en veterinär. Estelle mäter 1,40 meter över manken, C-ponny på gränsen till kategori D, storleken större. Någon centimeter till och Team Fix  hade firat i onsdags. En D-ponny smäller högre på marknaden än en C-ponny. Skitsnack, om ni frågar Estelle. Har ni aldrig hört talas om ”liten men naggande god”? Estelle har med Ebba som pilot placerat sig på topp i dressyrklasser för ridhästar, Inget hindrar henne att göra samma i konkurrens med D-ponnyer med en yngre ryttare på ryggen.

På väg mot stallet kunde Ebba pusta ut, och glädjas en härlig helg i Vetlanda

När jag jag ringde Hillevi för att pumpa ut detaljer från trions utflykt till Axevalla hörde jag på tonfallet, att dottern hade viktigare saker för sig än att prata med mamma. Hon och Ebba skulle ut på en ridtur med Wille och Estelle. Det gäller att ta vara på dagsljuset. I samma ögonblick ser jag genom vårt köksfönster att Lowa, Winstons trogna ryttare, rider ut på den äldste i syskonskaran. Lite märklig känsla att tre av Bonnies avkommor rids samtidigt men med 20 mils avstånd från varandra. Mary då? Elvina, en annan av våra gästryttare, rider henne på torsdagar. Till sommaren kommer även en nygammal ryttare se till att Mary får sin välbehövliga motion. Det lovade Liza, när hon dök upp på ett efterlängtat besök i söndags.

Hittills har vårsolen mest hållit sig på avstånd bakom grå moln. Det kvittar, våren är ändå här. Tecknen är många. I måndags fick Winston och Mary, som gått barfota i vinter, skor på framfötterna. Snödropparna lyser vita utanför stallväggen. Annika har planterat vårblommor i stallets fönsterlådor och laddat hemmafrysen med glass. ”Sommaren kan komma”, meddelade hon efter onsdagens utflykt söderut. Ingen har väl kunnat undgå riksnyheten att de första tranorna landat i Hornborgasjön. Under ett par månader framöver umgås Team Fix i Sätuna med de långbenta fåglarna dagligen. Så nog var våren på plats redan i onsdags./Aina

Lämna en kommentar